Pagaminta Japonijoje: kas slepiasi už sėkmės istorijos?

Publikuota 2022-08-04

 

Jeigu mums reikėtų pasirinkti šalį, kuri yra išskirtinė ir turi visiškai kitokį supratimą apie civilizaciją, Japonija būtų viena iš 3 akivaizdžių pretendenčių.

Keliautojai dažnai kartoja vieną posakį: „Pasaulyje yra daugybė šalių, bet tik viena planeta Japonija.“

Prieš tęsdami Japonijos istoriją, pažvelkime į keletą įdomių faktų apie tekančios saulės žemę – taip šią ypatingą šalį mėgsta vadinti žmonės. 

Japonija, turinti daugiau nei 124 milijonus gyventojų, yra 11 šalis pasaulyje pagal gyventojų skaičių. Japonijos visuomenė yra labai homogeniška. Vien Tokijuje gyvena apie 14 mln žmonių.

Japonija yra labai pažengusi ir išsivysčiusi pramonės šalis ir daugelį metų buvo antroje vietoje pagal ekonomikos stiprumą. Ją aplenkė tik JAV. Nors Japonijoje bent kartą į dieną prasideda žemės drebėjimai, gyventojai jaučiasi visiškai saugūs dėl tobulos šalies infrastruktūros.

Pragyvenimo lygis Japonijoje kalba pats už save. Apie 70% japonų yra priskiriami vidutinei klasei, o tarp piliečių nėra didelio socialinio susiskaldymo. Japonijos ekonominė galia yra daugiausia paremta gamyba – šalis turi antrą pagal dydį pramoninių robotų bazę pasaulyje, kurioje yra 297 200 pramoninių robotų.

Kai jau sužinojome šiuos faktus, turbūt iškilo vienintelis neatsakytas klausimas…

 

Kokia yra Japonijos sėkmės paslaptis?

Vieno pagrindinio ingrediento sėkmei nėra – Japonijos sėkmė susideda iš daugybės paslapčių.

Visų pirma, Japonija yra šalis, kurioje žmonės gyvena ilgiau – čia vidutinė gyvenimo trukmė siekia 84 metus. Vyrai vidutiniškai gyvena 81 metus, o moterys – 87 metus. Ir yra daugybė žmonių, kurių amžius jau dabar yra viršijęs 100 metų.

Genai yra svarbūs ilgaamžiškumui, tačiau jie nėra pagrindinis sveikatos veiksnys – nuvykę į vakarų šalis japonai gali sirgti netgi dažniau, nei vakariečiai. Sveika mityba ir tinkamas gyvenimo būdas vaidina didelį vaidmenį Japonų tautos ilgaamžiškumo paslaptyje. 

Įprasta japonų dieta susideda iš augalinio maisto ir žuvies, kurią jie vartoja iki 7 kartų per savaitę.

Japonai sudaro 2% visų pasaulio gyventojų ir suvalgo 10% žuvies, suvartojamos visame pasaulyje. Dėl didelio omega-3 riebalų rūgščių kiekio žuvyje, japonai rečiau serga ateroskleroze ir širdies ligomis, o dėl to, kad valgo mažai mėsos – rečiau serga vėžiu. Atidžiau pažvelgus į jų mitybą paaiškėja, kad japonai valgo daug vaisių ir daržovių.

Pusryčiams japonai dažniausia valgo salotas ir daržovių sriubas. Ryžiai jiems – būtini. Maži dubenėliai patiekiami beveik prie visų valgių ir pusryčių.

Belieka patiems nuspręsti – ar prie visų patiekalų valgyti ryžius, ar rinktis duoną ar kitokį kepinį iš kvietinių miltų. Nereikėtų pamiršti ir tradicinio arbatos gėrimo – šiose japonų mėgiamose arbatose yra antioksidantų, kurie padeda geriau virškinti ir kelia energijos lygį.

 

Mažesnės porcijos – didesni rezultatai

Jums tikrai nebūtina kasdien valgyti sushi tam, kad nugyventumėte ilgą ir sveiką gyvenimą. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai rūpintis ką, kada ir kaip valgote. Be kokybiškos ir subalansuotos mitybos, japonai maistą valgo mažesnėmis porcijomis – būtent tiek, kiek reikia.

Japonijoje maistas dažniausiai patiekiamas mažuose dubenėliuose, daug rečiau didesnėse lekštėse. Valgoma lėtai, su pasimėgavimu. Tradiciškai japonai valgo ant grindų, naudodami lazdeles, tad ir maisto vartojimo procesas yra daug lėtesnis.

 

Valgyk tik tada, kai tikrai esi alkanas(-a)

Esame optimistiški ir draugiški žmonės. Mėgstame juoktis, vaikščioti, dirbti žemę ir prižiūrėti sodus. Daugelis nori mus mėgdžioti. Taip atrodo.“ – laimingo pagyvenusio žmogaus žodžiai iš pagrindinės Okinavos salos Japonijoje.

Vietiniai šios salos gyventojai laikomi ilgiausiai gyvenančiais visame pasaulyje. Dauguma žmonių Okinavoje yra sulaukę 80 ar net 90 metų ir vis dar bėga maratonus. Šios Japonijos salos gyventojai sako „Hara Hachi Bu“. Kitaip tariant, valgykite tada, kai tikrai esate alkanas.

Šios filosofijos esmė yra ne persivalgyti, o suvalgyti 80 proc. iki sotumo jausmo.

Pagrindiniai maisto produktai, sudarantys Japonijos gyventojų mitybą, yra morkos, kopūstai, svogūnai, jūros dumbliai, soja, tofu, tunas, pupelės ir paprikos. Šie mažai kalorijų turintys maisto produktai, remiantis mokslininkų atliktais tyrimais, suteikia daug naudos sveikatai ir ilgaamžiškumui.

Be to, įvairaus amžiaus Okinavos salos gyventojai yra labai atletiški. Savo kūną ir protą jie treniruoja kiekvieną dieną – praktikuoja karatė, jogą, tai chi, šokius ir kovos menus, atliekamus lauke, saulės šviesoje. Tai leidžia jiems papildyti savo organizmą vitaminu D.

 

Kaip Japonijos dvasia ir technologijos pasireiškia kuriant dantų šepetėlius, skelbiančius apie revoliuciją dantų priežiūros srityje?

Kaip galima manyti, Japonija nėra vien tik viršgarsiniai traukiniai, aukštos klasės LED ekranai, apšviestos, stulbinamos reklamos ar kokybiški elektros-garso įrenginiai. Japonija yra kai kas daug daugiau.

Savo inovatyvia dvasia Japonija peržengia technologijų ribas kiekvieną dieną. Pavyzdžiui, sukurdami revoliucinius dantų šepetėlius.

Dantų šepetėlis, pagrįstas IONIC technologija.

IONICKISS dantų šepetėlis yra nepakeičiamas pagalbininkas kovojant su dantų apnašomis. Dėl unikalios technologijos, apnašos yra tiesiog atstumiamos nuo dantų paviršiaus, tarsi naudojant magnetą.

Su joniniu dantų šepetėliu dantys tampa iki 48% švaresni nei valant įprastu dantų šepetėliu, net ir sunkiai pasiekiamose vietose.

Be to, dantų pasta – nebūtina!

Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad IONICKISS dantų šepetėlis yra daug efektyvesnis nei įprastas rankinis dantų šepetėlis, prie kurio dauguma yra pripratę. Išbandę IONICKISS vartotojai praneša apie švaresnius ir lygesnius dantis be apnašų, ilgiau išliekančią švarą ir kitus privalumus.

Tegul Japonijos dvasia būna su jumis – Japonijoje pagaminti dantų šepetėliai.

Susidomėjote? Išbandykite jau šiandien.